donderdag 30 augustus 2012

Multiscape 17


Pim Palsgraaf (1979) maakt bizarre kunstwerken waarin hij opgezette dieren en gevonden voorwerpen verwerkt. De basismaterialen zijn piepschuim, metaal, hout, plastic, lijm en verf.
Hij maakt ook veel gebruik van kapotte modelhuisjes. Zijn stedelijke bouwwerken groeien als enorme gezwellen op en uit de dieren, die het soms met moeite lijken te dragen.

Palsgraaf is in Gouda geboren maar tijdens zijn studie aan de kunstacademie verhuisd naar Rotterdam. Zijn atelier ligt in het industriële centrum. Hij raakte gefascineerd door de omgeving van havens en zware industrie. De haat/liefde verhouding hiermee vormt de basis voor zijn werk. Hij ziet hoe de stad oprukt en de natuur snel overneemt, in het grensgebied van deze twee werelden vindt de confrontatie plaats. Palsgraaf kijkt hiernaar zonder oordeel, voor hem is de verandering van landschap en omgeving het meest interessant. 
De sympathieke kunstenaar werkt gemiddeld ongeveer een maand aan een 'Multiscape"-sculptuur, maar aan deze 'Multiscape 17' heeft hij meer dan vier maanden gewerkt.