zaterdag 14 maart 2020

Belachelijk dit

Vanmorgen om 09.15 uur bij de Albert Heijn.



Door gevaarlijke gekken omringd
                                     W.F. Hermans (1921-1995)

Kom naar de AH hamsterweken
                                      Albert Heijn (1927-2011)

Je verwacht het min of meer, maar toch kijk je op je neus als het echt zo blijkt te zijn. Wat een onbenulligheid wordt hier ten toon gespreid! Of er een zwerm sprinkhanen door de winkel is gejaagd. Verbouwereerde en vaak ook chagrijnige hoofden achter de karretjes. Mensen kijken steels en kritisch naar elkaars aankopen. Soms wordt er samen gelachen om de situatie. Een man deelt een grappig filmpje met me, over een enorm en uitpuilend magazijn vol toiletpapier (hier is het op).

De totaal onlogische manier waarop er gehamsterd wordt. Verse groente en fruit zijn op, net als alle melk en yoghurt. Maar houdbare melk of bijvoorbeeld studentenhaver is er nog volop. Wat verwachten die mensen nu eigenlijk? Intussen blijft AH hier flink in gebreke. De distributiecentra liggen vol, de bevoorrading zou goed worden bijgehouden, allemaal beloftes, maar de wagens rijden niet. De filiaalmanager loopt met een rood hoofd door de winkel, die heeft waarschijnlijk geen leuk weekend.

De hele toestand heeft ook voordelen. De heerlijke, landelijke rust bijvoorbeeld toen ik wakker werd. Geen vliegverkeer of auto’s van betekenis. Lege agenda, alles afgelast. Misschien gaan mensen zelfs weer eens een boek lezen. In dit geval stel ik voor Decamerone van Boccaccio. Perfect!