maandag 14 maart 2022

Schijnaugurk


Vorig jaar heb ik niet veel over de tuin geblogd. Dat is jammer, want we hebben er elke dag ontzettend veel plezier van. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn overzichtelijke leven.

Onder de hibiscus.

Helleborus, sterke plant, verwacht er veel van.

Ook helleborus.

Op dit moment is het duidelijk voorjaar in de tuin. In het nestkastje zit een stel mezen, er zijn merels die een nest bouwen, zelfs de houtduiven doen frivool. De buurman van iets verderop heeft bijen, die brengen ons dagelijks een bezoek. En elke dag komt er wel iets uit de grond opzetten. Veel oude bekenden. Maar soms moet je iets aanvullen of vervangen via het tuincentrum.




Voor links en rechts naast de erker een veelbelovende rhododendron vol knoppen. Die gaat de hebe vervangen. De plek was toch te koud voor deze vorstgevoelige plant. De hebe wordt tijdelijk in een pot gezet.


Twee viburnum tinus ('sneeuwbal') gaan het gat opvullen dat de japanse esdoorn in de voortuin achterlaat. Die is helaas gesneefd door een schimmelinfectie. Ging het net leuk doen na 4 jaar. Jammer.

Nog wat extra lavendelplantjes.


En als nieuwe klimplant een akebia quinata, ook bekend als 'schijnaugurk'. Mooie bijnaam voor een politicus of een makelaar. Of zo'n bobo van de ING.

Een fraaie buitenpot erbij.


Al met al weer een megabon!