dinsdag 26 februari 2019

Bespaartip radiatorfolie


Dit is niet de vrekkenkrant. Toch wil ik jullie in dit krankzinnig dure jaar 2019 deze eenvoudige bespaartip niet onthouden.

Deze winter is tot nu toe niet superkoud gebleken, maar een beetje extra isolatie kan nooit kwaad natuurlijk. Als je, net als wij, in een wat ouder huis woont (waarbij de radiator tegen een niet geïsoleerde muur aan zit) kun je bijvoorbeeld de radiatoren van je centrale verwarming aan de achterklant beplakken met speciaal radiatorfolie van de isolatiespecialist. In ons geval zouden de materiaalkosten dan ongeveer 70 euro bedragen. Maar omdat gewoon keuken-aluminiumfolie uit de supermarkt een vergelijkbaar resultaat geeft (zie hier) was de keuze snel gemaakt. Materiaalkosten slechts 8 euro, daarbij inbegrepen het dubbelzijdig radiatorfolieplakband (of hoe heet zoiets) van de bouwmarkt. Die is echt noodzakelijk, want gewoon plakband werkt hier niet.

Ik weet natuurlijk niet wat het ons effectief gaat besparen, maar 50 euro per jaar zou best kunnen. De muur achter de verwarming voelt nu inderdaad koud aan.