vrijdag 4 september 2020

Lego boomhut (slot)


De boom van de Lego boomhut is nu groot en stevig, de drie cabines zijn klaar en gezellig ingericht, en ook de daken zitten er inmiddels op. We naderen de voltooiing van ons bouwproject, de grote takken met de bladeren. Maar eerst komen er nog wat extra elementen op en onder de boom, de stukjes daarvoor zitten in zakjes 15 en 16. Om te beginnen moet er een trap gemaakt worden.



Uit de zakjes komen verder bouwsteentjes voor lampjes, een picknicktafel, een telescoop, een kampvuur met ketel, een kistje groente en nog veel meer leuke details. En er komt een vierde figuur bij: een Harry Potter-achtig jongetje.





Met de inhoud van de zakjes 17, 18 en 19 worden extra takken gemaakt en natuurlijk het gebladerte. Hier kun je kiezen uit twee varianten: groen of geel/bruin. Wij kiezen hier voor de standaardkleur, groen dus. Er zijn lichte en donkergroene stukjes. De gele en bruine bladeren bewaren we voor de herfst.





Het laatste zakje.


En dan is de Lego boomhut af. Hij ziet er geweldig uit, nog leuker dan de foto op de verpakking. We hebben er een aantal sessies samen aan 'gepuzzeld', maar mijn vrouw heeft het meeste gedaan (het was tenslotte háár kadootje). Voor mij was het telkens een soort woensdagmiddag van 'toen'. Kortom, onze kennismaking met adult Lego is goed bevallen, en krijgt zeker een vervolg. Eerst maar weer wat sparen, of een krantenwijk...