donderdag 15 juni 2017

Passiebloem


Op een deel van onze tuinmuur komen nu de passiebloemen op. Dat gaat vrij snel, nog niet zo lang geleden was er zelfs nog geen blad te zien. Je moet nog goed opletten met die passiebloemen, want de plant heeft nogal klimopachtige neigingen. Ze duikt overal op en gunt weinig ruimte aan de concurrentie.

Toch komt ze er bij mij wel mee weg, want het is een prachtige bloem natuurlijk. Zo nu en dan gaat er een open, en vreemd genoeg is dezelfde bloem de volgende dag  ineens weer dicht. Ik weet niet waarom, misschien is de taak dan volbracht, het doel bereikt. Op de wikipedia kan ik er in ieder geval niets over vinden.

Gisteren heb ik gefascineerd staan kijken hoe een passiebloem zich in een paar minuten tijd heel langzaam opende. Dat heb ik nooit live zien gebeuren! Alleen in zo'n serie van David Attenborough, en dan superversneld. Heel indrukwekkend was het, zo met mijn neus er bovenop.

Het aantal knoppen is veelbelovend.

Hier met lieveheersbeestje.

En een soort hommel.

2 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige ervaring als je er met je camera bij staat. En wat zijn de foto's goed gelukt en dan ook nog eens met het lieveheersbeestje en de hommel tijdens hun werkzaamheden kunnen fotograferen. Compliment voor jou (en de natuur):-)
  Groetjes.
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Anne, bedankt voor het compliment. Ik weet niet of ik het verdien, want het is niet moeilijk om in het voorjaar in de tuin/ natuur een leuke foto te maken.
   Groetjes,

   Verwijderen