donderdag 13 april 2017

Het rolgordijntje


Heb je ook wel eens lang moeten wachten op een postbode of chauffeur van PostNL? Dat je je afvroeg: waar blijft die man? Grote kans dat hij/zij ergens met een klusje bezig was. Een lamp ophangen, een modem installeren of een IKEA kast in elkaar zetten.

Wij bestelden laatst iets via internet (een rolgordijntje) en toen we bij PostNL even nakeken
wanneer we ons pakketje ongeveer konden verwachten, verscheen deze pop up. "Als onze bezorgers er toch zijn kunnen we je helpen met alle klusjes in en rondom je huis". Dat was totaal nieuw voor mij. Ik zie hier altijd zwaar gestreste bezorgers voorbijkomen, met heel veel haast, vooral de chauffeurs. Maar kennelijk zit er toch nog wat rek in. De postbode kan nog best een uurtje op de kat passen, of op oma, of op allebei.

Ik vraag me ook gelijk van alles af. Bijvoorbeeld, hoe ziet de functieomschrijving van zo'n bezorger er tegenwoordig uit? En bij wie verschijnt er eigenlijk zo'n pop up op het scherm? Gaan ze er bij PostNL vanuit dat iemand die te lui is om een rolgordijntje in de winkel te kopen ook te lui is om het op te hangen? Of te onhandig? En wat is dat voor een rolbevestigende foto van een man die vakkundig een lampje indraait (!) voor een hulpeloze, kennelijk alleenstaande huisvrouw? Vragen, vragen.