donderdag 3 maart 2016

Tweede leg


De buurvrouw links is in verwachting, de buurvrouw rechts is onlangs bevallen van een dochter en nu kwamen "onze" duiven Lenny & Lenneke óók al aanzetten met twee nieuwe kuikens! Het moet hier wel vruchtbare grond zijn, en anders is het misschien het voorjaar of het duinwater. Ik weet het niet.

Van L & L is het een mooie prestatie, want nog niet zo lang geleden, in december om precies te zijn, hebben zij ook minstens één jong grootgebracht (zie hier). Voor ons erg leuk om zo van dichtbij mee te maken. Toen ineens weer alle kauwtjes in de buurt hardhandig door het duivenstel verjaagd werden en het voer hier niet aan te slepen was, wisten wij dus gelijk hoe laat het was.

Duiven en vooral duifjes zijn erg fotogeniek, en het is hier nu het ene idyllische tafereeltje na het andere. Maar dit is natuurlijk slechts een momentopname. Toen het vorige kuiken zelfstandig kon eten, werd het al snel op ruwe wijze door vader Lenny uit de omgeving verwijderd. Maar zo ver is het nu gelukkig nog niet, nog even genieten dus.