zaterdag 1 februari 2014

Danny


There is no Xmas in February (Lou Reed)

Vandaag is het alweer februari en bij ons staat de kerstboom nog! Decoratie, ballen, lichtjes, geheel compleet. Aftuigen was geen optie. Het plan was om te wachten op de eerste sneeuw, zo halverwege januari, om dan de kerst nog eens dunnetjes over te doen. Helaas, geen sneeuw te bekennen en de (kleine) boom heeft inmiddels een plek veroverd in het huishouden. Ruikt heerlijk, prachtig groen en er is nog geen naald gevallen. Inmiddels is hij zelfs gaan uitbotten.

Men vindt ons mal, of in het gunstigste geval excentriek. Een collega vroeg me zelfs of de boom ook vanaf de straat te zien is. Afwijkend gedrag okay, maar dan wel met de gordijnen dicht. We zijn dan ook rijkelijk laat vergeleken met de rest van Nederland. Driekoningen (6 januari) schijnt gebruikelijk te zijn, maar de meeste mensen doen de boom rond de jaarwisseling de deur uit.

Hoe verder? Weggooien van deze levende plant kunnen wij niet aan. Zodra het weer het toelaat kan hij buiten staan in een pot, tot december voor een tweede ronde als kerstboom.