zondag 19 januari 2014

Vegetarische T. rex


Als je van dino's houdt, kun je ook nog naar Petersburg in Kentucky, USA. Sinds 2007 is daar het Creation Museum gevestigd.


Uitgangspunt van dit museum is dat de aarde zo'n 6000 jaar oud is en dat de mensen en dinosauriërs gelijktijdig en samen geleefd hebben, in een gezellige Flintstones-achtige setting. Omdat dit voor velen toch een brug te ver gaat, is het museum op z'n zachtst gezegd omstreden. Desalniettemin komen er jaarlijks zo'n 250.000 mensen op af. De omzet van de museumwinkel alleen al bedraagt bijna 6 miljoen dollar per jaar en een kaartje voor dit creationistische Disneyland kost 30 dollar. Maar dan heb je ook wat, kosten noch moeite zijn gespaard. Voor de opzet van het museum was 27 miljoen dollar beschikbaar, geheel opgehoest door de organisatie Answers in Genesis.




Kinderen mogen gratis naar binnen, zij zijn hier duidelijk de belangrijkste doelgroep. Om hun aandacht te trekken en tegelijkertijd de ongelovige paleontologen te pesten staat het museum vol met grote modellen van dinosauriërs. Het meest opvallend zijn de vegetarische T. rexen.  De museumgids verklaart desgewenst dat de lange, gekartelde tanden bedoeld waren om kokosnoten te openen.

Een andere geniale oplossing vind je in de uitbeelding van de Garden of Eden. Adam en Eva zijn hier, uiteraard, naakt. Om de tere kinderoogjes niet te veel te schaden zijn ze tot aan de schouders in het water gezet.


De virtual tour van het museum vind je hier.