maandag 7 januari 2019

Inside Bol.com

Een menselijke mierenhoop, hallen met eindeloos lange gangen, donker en laag, met aan- en uitfloepende tl-balken, de hele dag kunstlicht en geen frisse lucht. De werkomstandigheden van een orderpicker bij een grote webshop laten veel te wensen over. Ik zou bijna zeggen een kip in een legbatterij is beter af. Misschien moet er voor deze branche dan ook maar een keurmerk komen, met scharrel- en vrije uitloopmedewerkers en aandacht voor welzijn, extra ruimte en afleiding.

Rond de feestdagen stond in de Volkskrant (HIER €) een lange en smeuïge reportage Binnen bij Bol door Jeroen van Bergeijk. Hij was vijf weken lang undercover in een distributiecentrum van webwinkel Bol.com gaan werken. Een treurig, maar bij vlagen ook hilarisch verhaal dat ik hoofdschuddend gelezen heb. Respect voor de werknemers lijkt bij dit bedrijf ver te zoeken.

Vandaag besteld, morgen in huis – dat heeft een prijs… voor de medewerkers, zo blijkt uit het verslag van Van Bergeijk. Hoge werkdruk, targets, scorelijsten, in onwaarschijnlijk hoog tempo 25 tot 30 kilometer (schatting van de journalist) per dag lopen, trap op trap af, langs eindeloze schappen met spullen. Vernederende controles bij vertrek, afgesnauwd en gepiepeld worden door autoritaire Oost-Europese ‘chefs’, willekeur bij roosterindeling. 

Alles nog wel binnen de rekbare mogelijkheden van de wet natuurlijk. Ongeveer het minimumloon en na maximaal anderhalf jaar sta je op straat, anders moet je een contract aangeboden krijgen. Over jouw rug en arbeid wordt door allerlei figuren en bedrijven dik verdiend, bijvoorbeeld het uitzendbureau dat ook nog een rol speelt bij de huisvesting: met z’n vieren voor 1600 euro per maand in een caravan op een camping. Er zijn honderden van die caravans, dus ga maar na.

Ik heb hier geen fijn gevoel bij. Wil ik shoppen bij een winkel die op een dergelijke manier met haar personeel omgaat?

In een terzijde van dit artikel lees ik dat Bol.com ook een van de grootste sekswinkels van Nederland is, met ruim 19.000 verschillende artikelen in die categorie. Dat wist ik niet. Dat verklaart dan wellicht ook de blik van de bezorger als hier weer eens zo’n wit-blauw doosje met een boek wordt afgegeven. ‘Veel plezier ermee’. ‘Ja dat zal wel lukken’. 

Voorlopig maar weer naar de gewone boekwinkel dus (ook online).