dinsdag 3 december 2013

Finale Nederland Leest


Afgelopen zaterdag werd de CPNB campagne Nederland Leest feestelijk afgesloten in Naturalis. Met het boekje Erik of het klein insectenboek kon iedereen gratis naar binnen. Het was een gezellig drukke dag in het museum en er waren veel extra activiteiten georganiseerd.

In zwijm voor Freek Vonk.

Freek Vonk gaf in het auditorium een speedcollege over de dieren in de Wollewei. Later op de dag was er De Grote Literaire Insectenshow met Midas Dekkers, Philip Freriks en bioloog Erik van Nieukerken (die nog vernoemd is naar de Erik uit het boekje).


In het museum liepen figuranten in kostuums uit de Erik-film van 2004.

Erwin Olaf had dit ook leuk gevonden.

Het leukst vond ik zelf de straattheatergroep van Mr. Image die met hun Big Bugs de Oerparade onveilig maakten. De enorme glimmende insecten leken regelrecht afkomstig uit een nachtmerrie van Kafka, en maakten kennelijk zoveel indruk dat ik er later inderdaad nog van gedroomd heb.



Maar het kan nog enger. Bij de insectenbar konden luxe snacks geproefd worden. De gevulde tomaatjes en frittata met meelworm zagen er wel smakelijk uit, evenals de sushi met miereneieren, maar ik was toch weer blij dat ik vegetariër ben.


Vissenvoer of lunchpakket?