vrijdag 6 september 2013

All You Can Eat


Zelf eet ik vegetarisch, maar Kaa doet dat zeer zeker niet. Ik moet haar dan ook regelmatig een (reeds overleden) muis of kuiken serveren. Het leek me geweldig interessant om eens te zien hoe zo'n slang dat dan naar binnen werkt, maar Kaa wachtte altijd met toetasten tot iedereen was opgehoepeld. Geen getuigen.


Tot nu dus. Onder onze leergierige ogen schoof zij een enorme witte rat in haar, tot voor kort, kleine bekje. All you can eat.
In eerste instantie vertoonde ze weinig interesse, maar toen de (dode) rat een beetje voor haar neus werd bewogen hapte ze ineens razendsnel en behoorlijk krachtig toe. Het is altijd fijn als ze zich in haar enthousiasme niet vergist in de gulle hand.


Na haar maaltijd een tijdje omklemd te hebben begon ze te "gapen" en haar bek aanzienlijk te vergroten, waarna ze hem over de rat klemde om aan te vangen met haar omgekeerde bevalling, het hoofdje eerst, en het dier vervolgens langzaam, stukje voor stukje, naar binnen te schuiven. Een ongelooflijk gezicht.


Het hele proces duurde zo'n drie kwartier, en tenslotte hing alleen de staart van de rat nog als een dikke spaghettisliert uit haar bek, terwijl de rest van het dier langzaam opschoof in het lichaam van Kaa. Met enige fantasie waren de contouren nog te onderscheiden. Bijkomend voordeel van deze bolling was dat de laatste restjes oud vel van de laatste vervelling er spontaan vanaf schoten, zodat ze en passant ook nog verlost werd van deze jeukende elementen.

Tenslotte maakte Kaa nog wat lome geeuwbewegingen en kwam haar hoofd en bekje weer tot normale, zij het nog wat brede proporties terug, waarna ze (waarschijnlijk) voldaan onder haar stuk boomschors teruggleed om eens goed uit te buiken.

Met dank aan Sander Busser voor de foto's.